OKUYUCULARA NOT:

Bu blogta yayınlanan Telif-Tercüme'ye ait çeviri ve orijinal yazıları (doğal olarak çevirisi yapılmış olan ve kaynak gösterilen ingilizce orijinal yazıları değil) istediğiniz her ortamda çoğaltabilir, yayınlayabilir ve değiştirebilirsiniz.
Kaynak göstermek özü itibariyle ahlaki, öznel bir tercihtir; gösterirseniz sevinir, göstermezseniz üzülmeyiz.
Bilgi -içeriği ve düzeyi ne olursa olsun- ; hele kamuya sunulmuşsa, mülkiyete konu olacak birşey değildir, paylaşıldıkça anlamlıdır ve bu güneş altında yeni hiçbirşey yoktur.
İçerik çalma diye birşey en azından bu blog için geçerli değil; gönüllü olarak verilmiş birşeyin alınması durumunda hırsızlık söz konusu olabilir mi?
Görülen lüzum üzerine duyurulur.

12 Kasım 2007 Pazartesi

Free Blog Promotion MyBlogLog Bedava Blog Tanıtımı




Free Blog Promotion


How would you like to promote your blog at Techcrunch, GarryConn and other great blogs for FREE?
Blog Promotion is an essential aspect in determining the success of a blog. Advertisement, one of the many ways to promote your blog is so far the most effective. Every year, millions of dollars are spent by businesses and bloggers just to advertise their business and blogs respectively.
Usually, blogs with high traffic like Techcrunch, Problogger and Boing Boing are often the best places to advertise. However, having your blog advertised at Techcrunch will cost you alot of money but there is an easy way you can do to promote your blog plus it's absolutely free....... .............
KAYNAK: bloggingmix.com
===========================================================

BEDAVA BLOG TANITIMI


Bloğunuzu Techcrunch, GarryConn ve diğer büyük bloglarda bedavaya nasıl tanıtırsınız?

Blog tanıtımı bir bloğun başarısının en önemli yanıdır. Blog tanıtımınızda kullanacağınız en önemli yol reklam vermektir. Her yıl milyonlarca dolar blog tanıtımı için harcanmakta. Reklamınızı yapacağınız en uygun yerler Techcrunch, Prologger ve Boing Boing gibi yüksek trafiği olan yerler.

Ama bloğunuzun reklamını Techcrunch'ta yapmak size pahalıya patlar. Hem daha kolay hem de bedava bir yol daha var: Blogtan bloğa dolaşmayı seviyorsanız, sık sık diğer blogları ziyaret ediyorsanız, bu işi yapmadan önce MyBlogLog hesabınıza girmelisiniz. Bu, sizin ve bloğunuzun bedava promosyonunu sağlayacak bir yöntem. Ben bu yolla birçok ziyaretçi alıyorum, diğer bir deyişle ziyaret ettiğim sitelerden gelen çok sayıda ziyaretçim oluyor. Farkettim ki, MyBlogLog hesabınızı açtıktan sonra MyBlogLog eklentisini açmış blogları ziyaret ettiğinizde orada son ziyaretçi olarak görünüyorsunuz. Ziyaretimden sonra Techcrunch sayfasından bir görüntüyü aşağıya alıyorum.


Burada şöyle bir sorun çıkıyor karşımıza:
MyBlogLog eklentisindeki linkim doğrudan benim bloğuma yollamıyor sizi. Önce benim MyBlogLog sayfama yönlendiriliyorsunuz. Burada ziyaretçilerinizi MyblogLog sayfanızdan kendi bloğunuza yönlendirecek olan tıklamayı kolaylaştıran ek bir çaba harcamanız gerekiyor. Faydalı olduğunu düşündüğüm önerilerim şunlardır:

Çekici bir avatar kullanın
Çekici bir avatar kullanmaya çalışın. Sizin belki bu konuda önceden tecrübeleriniz de vardır. Ben önceleri karikatür tarzı bir çizim kullandım, ama uygun olmadığını görünce gerçek fotoğrafım ile değiştirdim. Değişik bloglarda dolaşıken bazılarının Paris Hilton gibi ünlülerin resimlerini kullandıklarını gördüm. Bu etkili bir yol olarak kullanılabilir olmasına rağmen Paris'ten bir izin almanız gerekir. Pornografik bir avatar da kullanabilirsiniz, ama bu da MyBlogLog kurallarını ihlal anlamına gelir.

Tanımlayıcı veya çekici isimler kullanın
Kullanıcı adınız ya da avatarınızın hemen yanındaki adınız da diğer ziyaretçilerin sizin sitenize daha çok tıklamasına yardımcı olabilir. Bu yüzden MyBlogLog hesabınızı açarken çekici bir isim yaratmanızda fayda var. "Azgınkadın" kullanıcı adını kullanmak gercek adınızdan daha çok tıklamayı sitenize çekebilir.
Ayrıca, her zaman gerçek adınız yerine takma adlar kullanmak daha güvenlidir.

MyBlogLog hesabınızda fazla çalışın
Başka bloglardan sizin avatarınıza tıklayanların sizin bloğunuz yerine doğrudan sizin MyBlogLog hesabına gideceğini unutmayın. Gittikleri sayfanın doğru dürüst düzenlenmiş olması önemlidir.
Bloğunuza ait bir resim ve blog açıklaması bulunmalıdır. Blog açıklamasında ziyaretçilerin blogta ne bulacaklarına dair yeterli fikir vermesi gerekir.
Uygun etiketlerin seçimi de bloğunuza ziyaretçi sayısının artmasına neden olacaktır. Blog RSS'ininde çalışması önemlidir. Böylece ziyaretçiler son gönderileriniz hakkında bilgilenmiş olurlar.
Eğer son gönderinizin başlığı da iyi yazılmış ise eminim ki MyBlogLog sayfası ziyaretçileri sizin bloğunuzun da ziyaretçisi olacaktır.

Not: MyBlogLog'ta hesap açmak çok kolay, muhtemelen bir Yahoo hesabınız vardır, onunla giriş yapabilirsiniz. Kişisel tecrübelerim tamamiyle pozitif. Tavsiye ederim. Hatta hesap açtıktan sonra ilk işiniz bu bloğun topluluğuna katılmak olmalı !

10 yorum:

Ansiklopedi dedi ki...

Bence Bu yollarla değilde gerçekten bir şeyler yaptığınız için gelmeli ziyaretçiler.

Adsız dedi ki...

Eğer sırf amaç orada logonun gözükmesi ise bence hiç etik değil zaten belli olurds niye biliyon mu? Bir insan matematiksel olarak bir çok sitede bulunması imkansız ötesi bunun dışında myblog log gerçekten çok güzeş mesala benim siteyi takip edenleri bu şekilde kontrol ediyorum

ufak yolcu dedi ki...

ycolakerol@ ve mzffer@ yorumlar için teşekkürler. Yazıda bahsedilen zaten "kötü bir blog yap ve MyBlogLog yoluyla ziyaretçi çek" değil. Tam tersine iyi yapmış olduğun bloğun daha çok kişiye ulaşmasının yollarından birini incelemiş adam. neresi etik değil bu durumun anlayamadım. İmleme siteleri o zaman bütünüyle etik dışı...

Adsız dedi ki...

Tüm dillerde online tercüme hizmetleri...

Adsız dedi ki...

E buyrun blog tanıtımına
Blog Tanıtımı

Adsız dedi ki...

hazır gelmişken blog umu tanıtabılırmıyımmm ??

www.mototaksi.com

12kosekose dedi ki...

hello to everyone who has blog.first I congratulate the blog owner.he is got excellent blog.actually I read all your articles from weary and your writing very attractive waiting to continue thanks
Sohbet Odalari Sohbet OdalariSeviyeli SohbetSeviyeli sohbet
sohbet Chat Sohbet chat chat siteleri
Bedava Sohbet bedava Sohbet sayfalari Sohbet Odalari
Chat chat chat odalari chat odalari
Sohbet et sohbet et chat yap chat yap
Cet cet çet çet sohbet odalarichat siteleri
Muhabbet muhabbet Sohbet sohbet
Dini Sohbet mynet sohbet mynet Sohbetdini sohbet
çet çet cinsel sohbet cinsel sohbet
Gabile sohbet gabile sohbet Sohbet odalari

Sinan dedi ki...

Thanks so much for this! This is exactly what I was looking for bedava chat - islami chat - islami sohbet - sohbet siteleri - dini sohbet - mynet sohbet - garanti arkadas - sohbet kanallari - mirc sohbet - chat siteleri - mirc script indir - sohbet odalari - cinsel muhabbet - cinsel sohbet - seviyeli sohbet - sex chat - sohbet et - cinsellik sohbet - sex sohbet - mirc - mirc indir - kamerali mirc - turkce mirc - sohbet siteleri - cet - chat kanali - chat kanalları - sohbet kanali - Video izle - izmir sohbet

sohbet dedi ki...

good job...

formstudio dedi ki...

Power Plate suadiye
Suadiye Pilates
Suadiye Pilates

Power Plate suadiye


SON YAZILAR / RECENT POSTS