OKUYUCULARA NOT:

Bu blogta yayınlanan Telif-Tercüme'ye ait çeviri ve orijinal yazıları (doğal olarak çevirisi yapılmış olan ve kaynak gösterilen ingilizce orijinal yazıları değil) istediğiniz her ortamda çoğaltabilir, yayınlayabilir ve değiştirebilirsiniz.
Kaynak göstermek özü itibariyle ahlaki, öznel bir tercihtir; gösterirseniz sevinir, göstermezseniz üzülmeyiz.
Bilgi -içeriği ve düzeyi ne olursa olsun- ; hele kamuya sunulmuşsa, mülkiyete konu olacak birşey değildir, paylaşıldıkça anlamlıdır ve bu güneş altında yeni hiçbirşey yoktur.
İçerik çalma diye birşey en azından bu blog için geçerli değil; gönüllü olarak verilmiş birşeyin alınması durumunda hırsızlık söz konusu olabilir mi?
Görülen lüzum üzerine duyurulur.

27 Aralık 2007 Perşembe

Digital Cameras and the Environment / Dijital Kameralar ve Çevre


Digital Cameras - Good For The Environment


Digital cameras help to save trees!
This is because as more and more people move away from conventional cameras they are unwittingly reducing the use of chemicals that were earlier being used to process the film.
These chemicals, especially the developer and fixer solutions, were serious environment hazards. More importantly, you don't have to print every picture in the roll of film, you can print just the one or two that you like, thus saving lots of paper as well.

1. Chemicals

Law requires that chemicals need to be neutralized before disposed of. Unfortunately, most film processing centers released the chemicals into the drain because of high............ ............................
Kaynak: Environmentally Friendly Business

==================================================
DİJİTAL KAMERALAR VE ÇEVRE


Dijital kameralar çevreyi korur!
Çünkü, insanların giderek daha fazla dijital kamera kullanması ve geleneksel fotograf makinalarından uzaklaşması ister istemez fotografların işlenmesinde kullanılan kimyasalların miktarını azaltıyor.
Geleneksel yöntemde fotografların banyo edilmesi ve basılması sırasında kullanılan kimyasallar çevre için son derece zararlı.
Üstelik eski yöntemde hepimiz çektiğimiz tüm fotografları bastırırdık. Şimdi ise sadece istediklerimi kağıda döküyoruz ve bu da kağıt kullanımını ciddi bir biçimde azaltıyor.

1. Kimyasallar
Yasal düzenlemelere göre kimyasallar kullanıldıktan sonra çevreye zararlı etkilerinden arındırıldıktan sonra atılmalı. Ama maalesef bir çok film stüdyosu bu kimyasalları herhangibir arındırma işlemine tabi tutmadan genel atık sistemine yolluyorlar. Çünkü arındırma işlemi pahalı ve ek bir çaba gerektiriyor. Bir çok fotografçı bu konuda suçlu.

2. Uluslararası Sular
Bu konuda sabıkası olanlar sadece fotografçılar, stüdyolar değil: uluslararası sularda seyreden gezi gemileri de en az diğerleri kadar suçlu. Yolcular tarafından çekilen fotograflar işlendikten sonra kimyasal atıkları açık denize dökülür.
Çünkü açık denize kimyasal dökmeyi engelleyen uluslararası bir düzenleme yoktur.

3. Dijital Kameralar
Çevre korunmasında dijital kameraların kullanımı bu açıdan önemlidir. Denizler, kanalizasyon sitemi ile kirletilen göller ve nehirlere artık dijital kameralar sayesinde daha az kimyasal atık gönderiliyor.

4. Yeniden Doldurulabilir Piller
Dijital kameralarda yeniden doldurulabilir pillerin kullanılması da çevre dostu uygulamadır. Yeniden doldurulabilir pilleri çok uzun süre kullanabilirsiniz ve bu da çevreye verilecek zararın azaltılmasında önemli bir rol oynar.

İlgili okuma ve kaynaklar:

ONLINE ENVIRONMENTAL SCIENCE JOURNALS
HANDBOOK OF ENVIRONMENTAL MANAGEMENT

2 yorum:

12kosekose dedi ki...

hello to everyone who has blog.first I congratulate the blog owner.he is got excellent blog.actually I read all your articles from weary and your writing very attractive waiting to continue thanks
Sohbet Odalari Sohbet OdalariSeviyeli SohbetSeviyeli sohbet
sohbet Chat Sohbet chat chat siteleri
Bedava Sohbet bedava Sohbet sayfalari Sohbet Odalari
Chat chat chat odalari chat odalari
Sohbet et sohbet et chat yap chat yap
Cet cet çet çet sohbet odalarichat siteleri
Muhabbet muhabbet Sohbet sohbet
Dini Sohbet mynet sohbet mynet Sohbetdini sohbet
çet çet cinsel sohbet cinsel sohbet
Gabile sohbet gabile sohbet Sohbet odalari

Sinan dedi ki...

Thanks so much for this! This is exactly what I was looking for bedava chat - islami chat - islami sohbet - sohbet siteleri - dini sohbet - mynet sohbet - garanti arkadas - sohbet kanallari - mirc sohbet - chat siteleri - mirc script indir - sohbet odalari - cinsel muhabbet - cinsel sohbet - seviyeli sohbet - sex chat - sohbet et - cinsellik sohbet - sex sohbet - mirc - mirc indir - kamerali mirc - turkce mirc - sohbet siteleri - cet - chat kanali - chat kanalları - sohbet kanali - Video izle - izmir sohbet

SON YAZILAR / RECENT POSTS