OKUYUCULARA NOT:

Bu blogta yayınlanan Telif-Tercüme'ye ait çeviri ve orijinal yazıları (doğal olarak çevirisi yapılmış olan ve kaynak gösterilen ingilizce orijinal yazıları değil) istediğiniz her ortamda çoğaltabilir, yayınlayabilir ve değiştirebilirsiniz.
Kaynak göstermek özü itibariyle ahlaki, öznel bir tercihtir; gösterirseniz sevinir, göstermezseniz üzülmeyiz.
Bilgi -içeriği ve düzeyi ne olursa olsun- ; hele kamuya sunulmuşsa, mülkiyete konu olacak birşey değildir, paylaşıldıkça anlamlıdır ve bu güneş altında yeni hiçbirşey yoktur.
İçerik çalma diye birşey en azından bu blog için geçerli değil; gönüllü olarak verilmiş birşeyin alınması durumunda hırsızlık söz konusu olabilir mi?
Görülen lüzum üzerine duyurulur.

27 Ekim 2007 Cumartesi

Why I never use custom domain / Bloglarıma Niçin Alan Adı Satın Almıyorum


WHY I NEVER USE CUSTOM DOMAIN

I have published a post Custom domain for New Blogger, however, I myself never use it for my blogs.
Reasons: In the first place, I don't want to bother myself with renewals. More important, I am now 57 years old, going on to 58. If I am lucky and live to 100, there will be still 42 years for doing the things I enjoy. But I know there must come a time when I will no longer be around to renew domain registrations and hosting fees if I use custom domain.
When that happens and I use custom domain, my blogs will go 404 (page not found).
.................
Kaynak: http://bloggerfordummies.blogspot.com/2007/10/why-i-never-use-custom-domain.html

.............................................................................................

BLOGLARIMA NİÇİN ALAN ADI SATIN ALMIYORUM?

Yeni blogçular için alan adı satın alma konusunda bir yazı yazdım. Ama, kendim bloglarım için alan adı asla satın almam.
Nedenleri: Herşeyden önce yenilemelerle canımı sıkmak istemem. Daha da önemlisi 57 yaşındayım, yakında 58 olacağım. Eğer şanslıysam 100 yaşına kadar yaşarım, önümde hoşlandığım şeyleri yapmak için 42 yıl var.
Ama biliyorum ki, bir zaman gelecek alan adı yenilemelerini yapmak, barındırma ücretlerini ödemek için ortalıkta olamayacağım. Bu olduğunda, benim alan adlarına bağlı bloglarım varsa gidilecek yer: 404 (sayfa bulunamadı). Ben öbür tarafa gittiğimde de bloglarımın bu alemde kalacağını umut etmek isterim.
Bloglarımın çoğunda GMail adresi kullandım. Bu durum GMail kuralları dikkate alındığında bir hata gibi kabul edilebilir. Çünkü GMail hesabınıza 9 ay boyunca girmezseniz GMail adresiniz silinir.

Ayrıntılar için
"
Sonsuza Dek Blogspot.com Hesabımı Kullanabilir Miyim" (İngilizce, orijinal)
ve
" Blogger Blogları Silinir Mi?Deneme" (İngilizce, orijinal / türkçe, çeviri)
yazılarımı okuyabilirsiniz.

Ancak şunu kabul etmeliyim, bloglarımın Blogger tarafından (splog) çöp blog olarak değerlendirilerek silinme tehlikesi var.
Ama hala ortalıklardayım ve bu sorunu çözebilirim.

5 yorum:

Süleyman Sönmez dedi ki...

İnsan emeklerinin kalıcı olmasını istiyor bie ağaç dikmek bir evlat yetiştirmek bir roman bir hayat görüşü bırakmak istiyor.

Hepimiz geçiciyiz hangi şairdi ölüm döşeğinde ölmemeliyim daha yapacak işlerim var diyen.

Ancak yaşam asla tamamlanmayan bir macera sizin verdikleriniz sizi okuyanlarda yaşayacak.

Eliniz uzattıklarınızda yaşayacak. Halen adını andığımız ve minnettar olduklarımız gideli yüzlerce yıl oldu. Ancak elden ele verilen bir bayrak yarışı gibi yaşanıyor hayat.

Şahsi görüşümce ölüm de bir son değil.

Bu nedenle karamsar olmayın.

Sürekli kalacak web sitesi açmanın en basit yolu ise önce çok kaliteli bir domain ve hosting firması bulunması sonra iki ayrı kıtadan iki avukata domain ücretleri için akar para bırakılması ve vasiyette de domainlerin güncelleştirilmesini talep etmektir. Ya da gelecekte nasıl yayınlanacaksa uyum sağlanılması.

O avukatlar da bir başkasına vekalet verecektir.

Ama Allah uzun ömür versin. İki dilli siteni çok güzel gidiyor. Okuyoruz düşünüyoruz sizlerin güzel tecrübelerine ihtiyacımız var.

ufak yolcu dedi ki...

ssonmez@ yorumun için teşekkürler. Burada yazılanın benim görüşüm olmadığının altını çizmek isterim. Ben o amcanın test sonuçlarını bekleyip ona göre hareket edeceğim. Avukatlarla hem de iki kıtadaki avukatlarla uğraşmaya pek niyetim yok gibi gözüküyor.

Adsız dedi ki...

Iki dilde birden blog yazmak gercekten zor ama zevkli bir ugras. Bu yazinizda da gercekten ilginc bir konuya deginmissiniz. Tebrikler.

Kadir dedi ki...

açıkçası benim istedigim bir blogspot adresi var, para bile ödeyebilirim ama adam açmış bir yazı bile girmemiş kaç senedir de yok ortalıkta ne olacka şimdi bu ?

12kosekose dedi ki...

hello to everyone who has blog.first I congratulate the blog owner.he is got excellent blog.actually I read all your articles from weary and your writing very attractive waiting to continue thanks
Sohbet Odalari Sohbet OdalariSeviyeli SohbetSeviyeli sohbet
sohbet Chat Sohbet chat chat siteleri
Bedava Sohbet bedava Sohbet sayfalari Sohbet Odalari
Chat chat chat odalari chat odalari
Sohbet et sohbet et chat yap chat yap
Cet cet çet çet sohbet odalarichat siteleri
Muhabbet muhabbet Sohbet sohbet
Dini Sohbet mynet sohbet mynet Sohbetdini sohbet
çet çet cinsel sohbet cinsel sohbet
Gabile sohbet gabile sohbet Sohbet odalari

SON YAZILAR / RECENT POSTS