OKUYUCULARA NOT:

Bu blogta yayınlanan Telif-Tercüme'ye ait çeviri ve orijinal yazıları (doğal olarak çevirisi yapılmış olan ve kaynak gösterilen ingilizce orijinal yazıları değil) istediğiniz her ortamda çoğaltabilir, yayınlayabilir ve değiştirebilirsiniz.
Kaynak göstermek özü itibariyle ahlaki, öznel bir tercihtir; gösterirseniz sevinir, göstermezseniz üzülmeyiz.
Bilgi -içeriği ve düzeyi ne olursa olsun- ; hele kamuya sunulmuşsa, mülkiyete konu olacak birşey değildir, paylaşıldıkça anlamlıdır ve bu güneş altında yeni hiçbirşey yoktur.
İçerik çalma diye birşey en azından bu blog için geçerli değil; gönüllü olarak verilmiş birşeyin alınması durumunda hırsızlık söz konusu olabilir mi?
Görülen lüzum üzerine duyurulur.

15 Ocak 2008 Salı

Please Save Scrabulous / Lütfen Scrabulous'ı Kurtaralım


Please Save Scrabulous / Lütfen Scrabulous'ı Kurtaralım



Those of you that know me, know that I am in law school to become an IP attorney, so its kind of with mixed feelings that I write about this. I really enjoy playing Scrabble, I really enjoy playing it on Facebook using the application Scrabulous, so it was with a lot of sadness that I read about Hasbro is attempting to shut down Scrabulous.

The site which lauched in 2006, started their Facebook application in June 2007 and is now in the top 10 applications on Facebook with 569,000 daily active users and 70 million page views last month.

Kaynak: Scrabble in Blogosphere

=================================================

Beni bilenler bilir; hukuk okuyorum, fikri mülkiyet konusunda uzmanlaşıyorum. Bunları yazarken karışık duygular içindeyim. Scrabble oynamaktan, onu Facebook'ta Scrabulous uygulaması ile oynamaktan çok zevk alıyorum. Ama Hasbro'nun Scrabulous uygulamasını durdurma girişimlerini okuyunca canım sıkıldı.

Site ilk kez 2006 yılında kuruldu, 2007 yılında Facebook uygulaması olarak karşımıza çıktı, ve şu anda Facebook'ta günlük 569 000 aktif kullanıcısı ile en çok kullanılan 10 uygulama içinde. Aylık sayfa gösterim rakamları ise 70 milyon.

Fortune'da yazan Josh Quittner Facebook'ta bir grup kurularak Scrabulous'ı kurtarma önerisinde bulunurken Techcrunch'tan Erick Schonfeld bu işin öyle yapılamayacağını anlatıyor.

Bu yazıyı yazdığım sırada böyle bir gruba rastlayamadım, ama biri mesela ben böyle bir grubu başlatabilirim. Çünkü bu uygulamayı çok seviyorum ve kaldırılacağı düşüncesinden nefret ediyorum.

Aralarında İnternet Scrabble Club da olmak üzere online scrabble oynanabilecek bir çok yer var tabi, ama Scrabulous'ın en güzel tarafı ziyaret etmekte olduğunuz siteyi terketmeksizin Facebook'taki biriyle oyun oynamanıza izin vermesi.

İlgilisine linkler:

Türkçe Scrabble Topluluğu
Hasbro Tries To Shut Down Scrabulous
Is Scrabulous Going Bye Bye?
Hasbro Attempting To Shut Down Scrabulous

Hiç yorum yok:

SON YAZILAR / RECENT POSTS