OKUYUCULARA NOT:

Bu blogta yayınlanan Telif-Tercüme'ye ait çeviri ve orijinal yazıları (doğal olarak çevirisi yapılmış olan ve kaynak gösterilen ingilizce orijinal yazıları değil) istediğiniz her ortamda çoğaltabilir, yayınlayabilir ve değiştirebilirsiniz.
Kaynak göstermek özü itibariyle ahlaki, öznel bir tercihtir; gösterirseniz sevinir, göstermezseniz üzülmeyiz.
Bilgi -içeriği ve düzeyi ne olursa olsun- ; hele kamuya sunulmuşsa, mülkiyete konu olacak birşey değildir, paylaşıldıkça anlamlıdır ve bu güneş altında yeni hiçbirşey yoktur.
İçerik çalma diye birşey en azından bu blog için geçerli değil; gönüllü olarak verilmiş birşeyin alınması durumunda hırsızlık söz konusu olabilir mi?
Görülen lüzum üzerine duyurulur.

18 Mayıs 2007 Cuma

Clicks for charity? Allah Rızası İçin Reklama Bir Tık!


In this week's 'Policy Thursday' post, we'd like to follow up on one of Mike's previous posts to highlight a more specific example of encouraging clicks that we often receive emails about. Many publishers have asked if they can place text on their sites which states that all or a portion of the earnings generated through AdSense will be donated to charity or another third party.
KAYNAK Arlene Lee


Allah Rızası İçin Reklama Bir Tık !

Google Adsense bloğunda 17.05.2007 tarihinde yayınlanan Arlene Lee imzalı bir yazıda sitenizde/bloğunuzda Adsense reklamlarından kazanacağınız paraları hayır işlerinde kullanacağınızı yazmanızın bir kural ihlali olacağı belirtiliyor. Yani; "reklamlardan kazanacağımız parayla cami yapacağız, yoksul çocuklara kitap alacağız,..." gibi duygu sömürüsüne yol açabilecek ifadelerden kaçınmanızı net bir dille anlatıyor Arlene Lee. Yanılmıyorsam ben bu şahsın bir videosunu izlemiştim Youtube'da, valla atar sistemden, Gestapo gibi.
Diyor ki Arlene:

" Hayırsever çabalarınızı takdir ediyoruz, çekinizi alın ister hayır yapın, ister gece barda parayı ezin. Ama sitenizde sakın reklamlara tıklamayı doğrudan ya da dolaylı olarak yüreklendiren ifadeler kullanmayın. Ziyaretçileriniz sadece ilgilerini çeken reklamlara tıklasınlar..."

Siz de çevrenize bir bakının bakalım, ilgi çeken bir şeyler var mı? Bir sayfayı açıp da reklamları görmemeyi biliyorsunuz "
Reklam Körlüğü" olarak adlandırıyorlar. Bir de reklamı görüp, beğenip, domuzluğuna tıklamayanlar var. Bu konuda bildirgec.org da yazılmış bir yazı ve yorumlar da ilgi çekebilir.


7 yorum:

Değil. dedi ki...

Ben bu reklamları görünce ilk aklımdan geçen hayat devam ediyor para bir anlamda amaç diye düşünüyorum ama iş abi server parası yetmiyor bant genişliği için para lazım biz sizler için varız size hizmet ediyoruz tıklamanız bizi ayakta tutacak tıklamazsanız elimizde patlayacak nolur sanki tıklasanız hem forum/site/blog/portalimiz a yardımcı olsanız çokmu gibi tekliflere inadına tıklamıyorum ve bu sözlerden etkilenerek tıklayan insanlarada bir anlam veremiyorum.bu yüzden kuruyorum firefox'ı üstünede Ad-Block plus ve bütün filtreleride yüklüyorum ve vicdansız bir şekilde reklamların hiçbirini görmüyorum ağlayan insanlardanda hoşlanmıyorum "Biz sizler için varız" Peh..

ufak yolcu dedi ki...

such, MFA (made for adsense) siteler insanı bezdiriyor, haklısın ama belirgin bir konu üzerine çalışıyorsan ziyaret etiğin konu ile ilgili sitelerde yayınlanan reklamlardan da yararlanmalısın bence. Arama motorlarında çok gerilerde olan ve büyük ihtimalle gözden kaçırabileceğin anlamlı siteleri bulmada ben yararlanıyorum. Sen kurunu yanında yaşı da yakıyorsun...Dilenme mevzu ise apayrı, ayıp yahu...

Adsız dedi ki...

Tam da böyle bir organizasyona hazırlanırken senin bu yazını gördüm. Hayırsız google

ufak yolcu dedi ki...

damacana; insan adsense ile ilgili olarak uzun vadeli planlama yapamıyor, zira o kadar sık kural değişiklikleri var ki...Her sabah, bugün ne değişiklik var diye bloglarını okumak lazım.

12kosekose dedi ki...

hello to everyone who has blog.first I congratulate the blog owner.he is got excellent blog.actually I read all your articles from weary and your writing very attractive waiting to continue thanks
Sohbet Odalari Sohbet OdalariSeviyeli SohbetSeviyeli sohbet
sohbet Chat Sohbet chat chat siteleri
Bedava Sohbet bedava Sohbet sayfalari Sohbet Odalari
Chat chat chat odalari chat odalari
Sohbet et sohbet et chat yap chat yap
Cet cet çet çet sohbet odalarichat siteleri
Muhabbet muhabbet Sohbet sohbet
Dini Sohbet mynet sohbet mynet Sohbetdini sohbet
çet çet cinsel sohbet cinsel sohbet
Gabile sohbet gabile sohbet Sohbet odalari

sohbet dedi ki...

good job...

formstudio dedi ki...

Power Plate suadiye
Suadiye Pilates
Suadiye Pilates

Power Plate suadiye


SON YAZILAR / RECENT POSTS