OKUYUCULARA NOT:

Bu blogta yayınlanan Telif-Tercüme'ye ait çeviri ve orijinal yazıları (doğal olarak çevirisi yapılmış olan ve kaynak gösterilen ingilizce orijinal yazıları değil) istediğiniz her ortamda çoğaltabilir, yayınlayabilir ve değiştirebilirsiniz.
Kaynak göstermek özü itibariyle ahlaki, öznel bir tercihtir; gösterirseniz sevinir, göstermezseniz üzülmeyiz.
Bilgi -içeriği ve düzeyi ne olursa olsun- ; hele kamuya sunulmuşsa, mülkiyete konu olacak birşey değildir, paylaşıldıkça anlamlıdır ve bu güneş altında yeni hiçbirşey yoktur.
İçerik çalma diye birşey en azından bu blog için geçerli değil; gönüllü olarak verilmiş birşeyin alınması durumunda hırsızlık söz konusu olabilir mi?
Görülen lüzum üzerine duyurulur.

18 Mayıs 2007 Cuma

The First 7 Days of Blogging/ Bloglamada İlk 7 Gün


Thousands of blogs are being created every week and many of them are making critical mistakes within the first week of starting. If you are thinking about starting a blog here are some things that you should think about and do within the first 7 days of starting your blog.

Day 1: Don't launch until the blog is properly setup
Many people launch a blog that is not fully setup; the design may not be complete or the RSS feed may not work. Before you launch your blog make sure that your design is complete, RSS feed is working, you are setup to ping the blog search engines and your blog is optimized for the search engines. Day 1 is the most crucial day because without launching with all these things in line it can hurt the future success of your blog.

Day 2: Pick a topic and stick with it
It is your blog so you can write on what topic(s) you want to write on, but whatever topic(s) you choose, you want to stick with them.....
KAYNAK /Neil Patel

-----------------------
Bloglamada İlk 7 Gün

"İstanbul'da her ay bilmem kaç bin araba trafiğe çıkıyor, yollar kaldırmaz tabii" gibi başlamış yazarımız Neil Patel. Her hafta binlerce blog üretilip piyasaya sürülüyor, ama bir çoğu yaptıkları hatalardan dolayı bu kalabalıkta kayboluyorlarmış. Ben de taze bir blogçu olduğuma göre, ilk hafta neler yapmalıymışım okuyalım bakalım:

1.GÜN: Bloğunuzu uygun olarak düzenlediğinize emin olmadan yayınlamayın
Dizaynda eksiklikler olabilir, RSS'de sorunlar olabilir; bunları kontrol etmeden, ping ayarlarını ve AME ( Arama Motoru Eniyileştirmesi- optimizasyon için bu sözcük öneriliyor-) yapmadan işe başlarsam blogumun gelecekteki başarısını olumsuz olarak etkilermişim.

2. GÜN: Bir konu seçin ve ona sıkı sıkıya bağlanın
(Olmadı şimdi: İlk gün AME yaptıktı ya, önce AME yaptırıyor, sonra konu seçtiriyor, neyse devam edelim) Bu blog benim bloğum olduğuna göre hangi konuyu istersem seçermişim, ama konuya sıkı sıkı bağlanmalıymışım. Bu da beni gerdi şimdi, daldan dala atlamak gibisi var mı? Belirli bir konuya alıştırdığım okuyucum kaçarmış. Bulduk ta kaçırmaya geldi sıra...

3. GÜN: Tutarlı Olun
Blog benim blogum olduğuna göre istediğim sıklıkta yazabilirmişim. Ama hep aynı aralıklarla. Hep ayda bir veya hep haftada bir veya hergün. Bir hafta hergün yazıp sonra bir ay bloğa uğramazsam okuyucumu zorda bırakırmışım. Yahu haftalık veya aylık dergi, günlük gazete mi çıkarıyorum? İnsanlar bazı dönemlerde verimli olurlar, bazen kısırlaşılar. Ben üçüncü günde bıraksam mı bu blog işini acep...

4. GÜN: Okuyucularınızı cevapsız bırakmayın
Blog için ilk günler okuyucularla ilişki kurmak için çok önemlidir. Sorularına ve önerilerine cevap vermekte gecikmeyin.

5.GÜN: Yazılarınız kararında olsun
İsterseniz koca bir kitabı yayınlayın bloğunuzda, bu insanların onu okuyacağı anlamına gelmez. Az ve öz yazarsanız yazdıklarınızın okunma şansı artar.

6.GÜN: Bloğunuzu renklendirin, ruh, heyecan katın
Özgün, neşeli ve sıradışı unsurlardan yararlanın. Bu, okuyucularınızın tekrar tekrar sitenize gelmesine neden olacaktır.

7.GÜN: Öyle hemen çok umutlanmayın
Bloğunuzun bir haftada popüler olmasını beklemeyin. Bir bloğun popüler olması yıllar almasa da aylar alacaktır. İlk haftada işler iyi gitmezse hemen umutsuzluğa kapılmayın. Yazmaya devam...
Başladığınız bloğun türü ister kişsel blog olsun isterse işle ilgili veya extra gelir için bloglayın, okuyucularınız ve diğer blogçularla iletişim kurmayı unutmayın ve yaptığınızdan keyif alın.

İlk üç günü atlatırsak gerisi kolay gibi...



4 yorum:

Değil. dedi ki...

5 ve 6 güzelmiş ama diğerleri çok alışılmış gibi geldi bana.Ya sonuçta haber ajansı değil kişisel günlük nedir bu kadar kuralcı olmak..

ufak yolcu dedi ki...

such, kuralı uygulayıp cevap yazmalıyım değil mi...Sana katılmamak mümkün mü, bu bilgileri dikkate alıp kendimize özgü bir yol çizmemiz gerek diye düşünüyorum.

12kosekose dedi ki...

hello to everyone who has blog.first I congratulate the blog owner.he is got excellent blog.actually I read all your articles from weary and your writing very attractive waiting to continue thanks
Sohbet Odalari Sohbet OdalariSeviyeli SohbetSeviyeli sohbet
sohbet Chat Sohbet chat chat siteleri
Bedava Sohbet bedava Sohbet sayfalari Sohbet Odalari
Chat chat chat odalari chat odalari
Sohbet et sohbet et chat yap chat yap
Cet cet çet çet sohbet odalarichat siteleri
Muhabbet muhabbet Sohbet sohbet
Dini Sohbet mynet sohbet mynet Sohbetdini sohbet
çet çet cinsel sohbet cinsel sohbet
Gabile sohbet gabile sohbet Sohbet odalari

youlacka dedi ki...

tsk kizlarla chatcetseviyeli sohbetchat odalarisohbet odalarisohbet odalari

SON YAZILAR / RECENT POSTS